2011. augusztus 27., szombat

Kundera, Milan: A lét elviselhetetlen könnyűsé - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A lét elviselhetetlen könnyűségeA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
A nehéz-könnyű ellentét a legtitokzatosabb és legsokértelműbb az összes ellentét közül - írja Kundera a regény első részének elején (Könnyű és nehéz). A dilemma az örök visszatérés mítoszának nietzschei értelmezéséből fakad: Nietzsche elmélete szerint amennyiben komolyan vesszük az örök visszatérés, a dolgoknak, eseményeknek a történelemben való ciklikus ismétlődésének gondolatát, a dolgok, események sokkal nagyobb súlyt kapnak, mint abban az esetben, ha elismerjük azok mulandóságát. Innen a regény címe: a természetfölötti kitekintést nélkülöző nietzschei filozófia összefüggésében a lét súlytalanná, elviselhetetlenül könnyűvé válik. Az érdekfeszítő kérdést a regényben természetesen nem zárja rövidre az író: erről tanúskodik a kezdő mondatként idézett részlet is. A regény főhőse Tomáš, a jónevű sebész, aki elmerül az élet felületes élvezésében, naponta váltogatja szeretőit. Egy szép napon Don Juan mögött feltűnik Dante, a tiszta szerelem megtestesítője is: hősünk beleszeret Terezába, feleségül is veszi - ám korábbi forgatagos nemi életéről nem tud lemondani, holott tudja, hogy ezzel elviselhetetlen fájdalmat okoz annak az egyetlennek, akit valóban szeret. Társadalmi háttérként a történetbe beleszövődik a prágai tavasz, az orosz invázió tragikus eseménysora (1968), majd a megtorlás, a normalizáció éveinek megaláztatásai. Kundera olvasói recepciója az írói pálya kezdetétől fogva ellentmondásos ennek egyik oka, hogy a könnyen követhető sztori mellett a beépülő, illetve párhuzamosan futó eszmefuttatások fokozott koncentrálást igényelnek. ISBN: 978-963-07-9038-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 10:44
. Kundera, Milan: A lét elviselhetetlen könnyűsé - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése